Pražská ČSSD zabránila zvýšení nájemného v městských bytech

Sociálnědemokratičtí radní hlavního města spolu s primátorkou Adrianou Krnáčovou zablokovali přijetí návrhu radního Lacka na zvýšení nájmu v bytech vlastněných Prahou o 2,5 procenta. Podle sociálních demokratů je tento krok v současné době drahého bydlení zcela nepřijatelný a kontraproduktivní.

„Je zcela nepřijatelné, abychom v době, kdy se bydlení v Praze stává nedostatkovým zbožím a dovolit si ho mohou jen ti nejbohatší, tomuto trendu pomáhali a sami zvyšovali nájemné. Naopak. Městské byty musí zůstat cenově dostupnými a musí sloužit jako poslední záchrana před nevypočitatelnou rukou trhu, kterou tolik velebí pravice,“ uvedla radní Irena Ropková (ČSSD).

K tomu se připojil i náměstek primátorky Petr Dolínek (ČSSD): „Zvýšení nájemného by hlavnímu městu přineslo jen zanedbatelné příjmy. Pouze bychom tím přistoupili na hry spekulantů, kteří se snaží ceny bydlení v našem městě dostat ještě výš. Pan radní Lacko by se měl naopak zaměřit na výstavbu nových městských bytů za rozumné nájemné a tím tlačit ceny bydlení dolů.“

Blogy